Maarifləndirmə

Pomidor meyvələrinin qonur qırışıqlıq virusu və mübarizə üsulları

Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) “AQTA maarifləndirir” rubrikası davam edir. Rubrika çərçivəsində AQTA və Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) mütəxəssisləri tərəfindən hazırlanan maarifləndirici materiallar, sağlam qidala...

Davamını Oxu

Ev heyvanlarında SARS-CoV-2 törədicisi ilə bağlı elmi-tədqiqat işləri həyata keçirilib

Dünyada COVID-19 pandemiyasına səbəb olan və insanlarda atipik pnevmoniya yaradan SARS-CoV-2 infeksiyası ilk dəfə 2019-cu ilin sonunda Çinin Uhan şəhərində aşkar olunaraq 2019-nCoV kimi adlandırılıb. Törədicinin genom quruluşu 50 % MERS-CoV, 79 % SARS-CoV və 88 % BtRsCoV-la homoloji...

Davamını Oxu

Qoyun ətinin qidalılıq dəyəri

  Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) “AQTA maarifləndirir” rubrikası davam edir. Rubrika çərçivəsində AQTA və Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) mütəxəssisləri tərəfindən hazırlanan maarifləndirici materiallar, sağla...

Davamını Oxu

Qida sənayesində nanotexnologiyanın tətbiqi

Bu gün nanotexnologiyanın nailiyyətlərindən tekstil, elektronika və əczaçılıq sənayesindən tutmuş qida və kənd təsərrüfatına qədər əksər sahələrdə istifadə edilir. Nanotexnologiya tətbiqləri sayəsində qidaların rəf ömrünün artırılmasını və keyfiyyətini təmin etmək imk...

Davamını Oxu

Meyvə ağaclarının bakterial yanığı xəstəliyi

Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) “AQTA maarifləndirir” rubrikası davam edir. Rubrika çərçivəsində AQTA və Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) mütəxəssisləri tərəfindən hazırlanan maarifləndirici materiallar, sağlam qidala...

Davamını Oxu

Çimərlik və turizm obyektlərində düzgün qidalanma

Yay mövsümü ailə və dostlarla açıq havada əyləncə üçün çoxlu imkanlar təqdim edir. Lakin bu zaman qida yolu ilə keçən bakteriyaların yetişməsi üçün də geniş zəmin yarana bilər. Belə ki, isti havada bakteriyalar daha tez böl&u...

Davamını Oxu