Maarifləndirmə

İctimai iaşə və ərzaq satışı müəssisələrində əməl edilməsi vacib qaydalar

İctimai iaşə və ərzaq satışı müəssisələrində xəstəliyə yoluxma riskinin azaldılması üçün ortaq istifadə edilən səthlər, əşyalar mütəmadi: Təmizlənməlidir Dezinfeksiya edilməlidir ...

Davamını Oxu

Mal-qaranın daşınması zamanı zəruri qaydalar

Mal-qaranın daşınması zamanı zəruri qaydalar: Kəsimə aparılan heyvan düzgün daşınmalıdır Yalnız sağlam heyvanlar kəsimə aparıla bilər Heyvanlar kəsim məntəqələrinə sürü ilə, xüsusi vaqonlarla, su və avtomobil nəqliyyatı ilə daşına bilər Heyvanlar dezinfeksiya olunmuş n...

Davamını Oxu

Banan haqqında bilmədiklərimiz

Banan dünyada dadına və qida dəyərlərinin zənginliyinə görə əhəmiyyətli meyvələrdən biri hesab edilir. Tropik ölkələrdə yetişdirilən banan bitkisi Ekvador, Kosta-Rika, Kolumbiya, Filippin və Hindistanda daha çox istehlak olunur. Hündürlüyü 8-9 metr olan ağac...

Davamını Oxu

Şəxsi gigiyena qaydaları haqqında məlumat vərəqələri müəssisələrdə yerləşdirilməlidir

Şəxsi gigiyena qaydaları haqqında məlumat vərəqələri müəssisələrdə yerləşdirilməlidir: Giriş və çıxışlarda Soyunub-geyinmə otaqlarında Sanitar qovşaqda Mətbəxin gözəçarpan yerlərində ...

Davamını Oxu

Mal-qaranın kəsimi zamanı zəruri qaydalar

Mal-qara baytarlıq-sanitariya, sanitariya-gigiyena tələblərinə uyğun kəsilməlidir Heyvanın saxlandığı təsərrüfat baytarlıq-sanitariya tələblərinə uyğun olmalı Kəsimə aparılan heyvan düzgün daşınmalı Baytar mütəxəssis tərəfindən müayinə olunmuş yalnız sağlam heyvanlar kə...

Davamını Oxu

Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün otellərdə və turizm müəssisələrində bir sıra tövsiyələrə diqqət yetirilməlidir

Qida məhsulları ilə təmasda olan qablar və süfrələr sanitar qaydalara uyğun yuyulmalıdır: Səthlər mexaniki təmizlənib durulandıqdan sonra dezinfeksiya edilməli Qablar və süfrələr yuyucu maşınlarda yüksək temperaturda yuyulmalı Qablaşdırma vasitələri asanlıqla təmizlənib, dezinf...

Davamını Oxu