Maarifləndirmə

Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı?

Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı? Əllər, qablar və qida hazırlanan səthlər tez-tez yuyulmalıdır; Meyvə və tərəvəzlər təmiz yuyulmalıdır; Qidalar lazımi temperaturda bişirilməli və saxlanmalıdır; Bişirildikdən sonra otaq şəraitində saxlanmamalı, dərhal soyudulmalıd...

Davamını Oxu

İctimai iaşə müəssisələrində dezinfeksiya edilməsi vacib olan sahə və səthlər

İctimai iaşə müəssisələrində dezinfeksiya edilməsi vacib olan sahə və səthlər. İctimai iaşə müəssisələrinin ərazisi Binanın daxilində olan bölmələr Masa və stulların səthləri Pəncərələr və pəncərə altlıqları, tutacaqları Döşəmə və divar səthləri Qapılar və qapı tutacaqları Mətbəx avadanlıql...

Davamını Oxu

İmmun sisteminin gücləndirilməsi ilə bağlı AQTA-dan zəruri tövsiyələr

Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) “AQTA maarifləndirir” rubrikası davam edir. Rubrika çərçivəsində AQTA və Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun mütəxəssisləri tərəfindən hazırlanan maarifləndirici materaillar, sağlam qidalanma ilə bağlı tövsiyələr, yaxud gündəlik istifadə etdiyimiz qida...

Davamını Oxu

AQTA maarifləndirir - “Kalsium çatışmazlığının aradan qaldırılmasında qidalanmanın rolu”

Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) “AQTA maarifləndirir” rubrikası davam edir. Rubrika çərçivəsində AQTA və Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun mütəxəssisləri tərəfindən hazırlanan maarifləndirici materiallar, sağlam qidalanma ilə bağlı tövs...

Davamını Oxu

“AQTA maarifləndirir” - Taxıl böcəyi zərərvericisinin dənli bitkilər üçün təhlükəsi

Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) “AQTA maarifləndirir” rubrikası davam edir. Rubrika çərçivəsində AQTA və Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun mütəxəssisləri tərəfindən hazırlanan maarifləndirici materaillar, sağlam qidalanma ilə bağlı tövs...

Davamını Oxu

AQTA maarifləndirir - Palma yağı zərərlidirmi?

Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) “AQTA maarifləndirir” rubrikası davam edir. Rubrika çərçivəsində AQTA və Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun mütəxəssisləri tərəfindən hazırlanan maarifləndirici materaillar, sağlam qidalanma ilə bağlı tövsiyə...

Davamını Oxu