Xəbərlər

AQTA Kənd təsərrüfatı məhsullarının satışı yarmarkalarında monitorinqləri davam etdirir

Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) Kənd təsərrüfatı məhsullarının satışı yarmarkalarında monitorinqləri davam etdirir. Monitorinqlər çərçivəsində iyul ayının 14-də Bakı və Sumqayıt şəhərlərində yerləşən yarmarkalara baxış keçirilib, satışa çıxarılan məhsulları...

Davamını Oxu

AQTA qanunsuz heyvan kəsimi fəaliyyəti ilə bağlı növbəti xəbərdarlıq etdi

Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi qida təhlükəsizliyi tələblərinə, sanitar-gigiyenik normalara uyğun olmayan heyvan kəsimi məntəqələrinin sahiblərinə növbəti xəbərdarlıq edib.  “Heyvan kəsimi fəaliyyətinin tənzimlənməsi haqqında” Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 11 ...

Davamını Oxu

Bakı, Sumqayıt şəhərlərində və Abşeron rayonunda mərkəziləşmiş heyvan kəsimi məntəqələrinin ünvanları

Məlum olduğu kimi, Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi bu ilin may ayından etibarən qida zəncirinin bütün mərhələlərində iştirak edən sahibkarlıq subyektlərində, eyni zamanda heyvan kəsimi məntəqələrində monitorinqlərə başlayıb. Monitorinqlər əhalinin sağlam və təhlükəsiz qida məhsulla...

Davamını Oxu

Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun elanı

Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun Lənkaran Regional Sınaq Laboratoriyasında işləmək üçün aşağdakı ixtisaslar üzrə ali təhsilli iddiaçılar Azərbaycan dilində tərtib olunmuş şəxsi işləri (şəkilli) ilə müraciət edə bilər: 1. Baytar m&uum...

Davamını Oxu

AQTA pambıq sahələrində maarifləndirmə tədbirlərini davam etdirir

Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi pambıqçılıq təsərrüfatlarında çalışan işçilərin təhlükəsizliyinin qorunması, pestisidlər, aqro-kimyəvi maddələr və digər bitki mühafizə vasitələrindən düzgün istifadə qaydalarının təşviqi ilə bağlı regionlarda maariflən...

Davamını Oxu

AQTA nəzarət məntəqələrinin fəaliyyətini gücləndirir

Heyvan mənşəli qida məhsullarının istehlakı qida zəncirinin yüksək risk dərəcəsinə malik olan sahəsidir. Bu məqsədlə əhalinin sağlam ət məhsulları ilə təmin olunması üçün heyvan kəsimi məntəqələrinin qida təhlükəsizliyi tələblərinə və  gigiyenik normalara uyğun fəaliy...

Davamını Oxu