AQTA-da Türkiyənin toxumçuluq birliklərinin rəhbərləri ilə görüş keçirilib
16 May 2024 17:51
Azərbaycan Respublikası Qida Təhlükəsizliyi Agentliyində (AQTA) Türkiyə Toxumçular Birliyinin İdarə Heyətinin sədri Hacı Ömer Güler və Toxum Yetişdiriciləri Alt Birliyinin İdarə Heyətinin sədri Miktat Olgunun başçılıq etdiyi nümayəndə heyətləri ilə görüş olub.
Görüş zamanı AQTA sədrinin müavini Əziz Şərifov ölkəmizdə qida təhlükəsizliyinin təmin olunması ilə bağlı görülən işlər, həmçinin bu istiqamətdə beynəlxalq təşkilatlar və xarici ölkələrlə əməkdaşlıq çərçivəsində həyata keçirilən tədbirlər barədə nümayəndə heyətlərini məlumatlandırıb.
Görüşdə daha sonra iki ölkənin müvafiq qurumları arasında əlaqələrin genişləndirilməsi, kənd təsərrüfatı və toxumçuluq sahəsində əməkdaşlıq imkanları müzakirə edilib. İdxal-ixrac prosesləri zamanı tənzimləmələrə dair fikir mübadiləsi aparılıb. Ölkəmizlə Türkiyə arasında həyata keçirilmiş toxum məhsullarının idxal və ixracı ilə bağlı statistik göstəricilər nəzərdən keçirilib, gələcək əməkdaşlığa dair məsələlər müzakirə olunub.
Görüş zamanı qarşılıqlı maraq doğuran digər məsələlərə də toxunulub.
Oxşar xəbərlər
Bioloji aktiv qida məhsullarının idxalı ilə məşğul olan sahibkarlar AQTİ-də olub
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunda bioloji aktiv qida məhsullarının idxalı ilə məşğul olan sahibkarlıq subyektlərinin rəhbərləri və digər məsul şəxslərinin iştirakı ilə görüş keçirilib.
Quş qripi xəstəliyi ilə bağlı tətbiq olunan bəzi məhdudiyyətlər aradan qaldırılıb
Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi Ümumdünya Heyvan Sağlamlığı Təşkilatından daxil olan məlumatlar əsasında dünyadakı epizootik vəziyyətə uyğun olaraq müvafiq tədbirlər həyata keçirir.
Tövsiyələrə əməl edək, qidadan zəhərlənməyək!
Qida zəhərlənmələri bütün dünyada tez-tez rast gəlinən bir haldır və isti havalarda, yaz-yay aylarında daha çox təsadüf edilir. Zəhərlənmələrə mikroorqanizmlər, onların toksinləri və ya kimyəvi maddələrlə çirklənmiş qida qəbulu səbəb ola bilər. Son illərin statistik rəqəmlərinə əsasən, qida zəhərlənmələrinin 75 %-i məişət zəminində baş verir. Qida zəhərlənmələrindən qorunmaq üçün evdə qida hazırlayarkən tövsiyə olunan gigiyena qaydalarına əməl etmək lazımdır: