AQTA əməkdaşlarına təlim keçirilib
4 Dekabr 2023 11:19
Azərbaycan Respublikası Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin strukturuna daxil olan qurumlarda dövlət qulluğuna yeni qəbul olunmuş əməkdaşlara Dövlət İmtahan Mərkəzinin mütəxəssisləri tərəfindən “İşçilər arasında qarşılıqlı münasibətlər sistemi” mövzusunda təlim keçirilib.
Təlim zamanı iştirakçılara işçilər arası münasibətlərin idarə olunması ilə əlaqədar nəzəri və praktiki biliklər verilib, onlar bu sahədə beynəlxalq təcrübələr, müxtəlif nəzəriyyələr və tətbiqi barədə məlumatlandırılıb. Bu sahədə beynəlxalq təcrübələrdən nümunələr gətirilərək qarşılıqlı fikir mübadiləsi aparılıb. Təlim iştirakçılar tərəfindən maraqla qarşılanıb və yüksək qiymətləndirilib.
Qeyd edək ki, təlim “Azərbaycan Respublikası Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin kadr siyasəti və insan resurslarının idarə edilməsi sahəsində 2023-cü il üzrə illik iş Planı”na uyğun olaraq, dövlət qulluqçularının, xüsusilə də rəhbər vəzifəli və dövlət qulluğuna yeni qəbul olunan şəxslərin etik davranış qaydaları sahəsində bilik və bacarıqlarının inkişaf etdirilməsi məqsədilə təşkil olunub.
Oxşar xəbərlər
Bioloji aktiv qida məhsullarının idxalı ilə məşğul olan sahibkarlar AQTİ-də olub
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunda bioloji aktiv qida məhsullarının idxalı ilə məşğul olan sahibkarlıq subyektlərinin rəhbərləri və digər məsul şəxslərinin iştirakı ilə görüş keçirilib.
Quş qripi xəstəliyi ilə bağlı tətbiq olunan bəzi məhdudiyyətlər aradan qaldırılıb
Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi Ümumdünya Heyvan Sağlamlığı Təşkilatından daxil olan məlumatlar əsasında dünyadakı epizootik vəziyyətə uyğun olaraq müvafiq tədbirlər həyata keçirir.
Tövsiyələrə əməl edək, qidadan zəhərlənməyək!
Qida zəhərlənmələri bütün dünyada tez-tez rast gəlinən bir haldır və isti havalarda, yaz-yay aylarında daha çox təsadüf edilir. Zəhərlənmələrə mikroorqanizmlər, onların toksinləri və ya kimyəvi maddələrlə çirklənmiş qida qəbulu səbəb ola bilər. Son illərin statistik rəqəmlərinə əsasən, qida zəhərlənmələrinin 75 %-i məişət zəminində baş verir. Qida zəhərlənmələrindən qorunmaq üçün evdə qida hazırlayarkən tövsiyə olunan gigiyena qaydalarına əməl etmək lazımdır: