AQTİ-də daşınma və çatdırılma xidmətlərinə dair növbəti təlim keçirilib
8 Fevral 2024 17:00
![AQTİ-də daşınma və çatdırılma xidmətlərinə dair növbəti təlim keçirilib](https://afsa.gov.az/resized/resize649/center/pages/8527/telimmmm-0.jpg)
![AQTİ-də daşınma və çatdırılma xidmətlərinə dair növbəti təlim keçirilib](https://afsa.gov.az/resized/resize649/center/pages/8527/telimmm22.jpg)
![AQTİ-də daşınma və çatdırılma xidmətlərinə dair növbəti təlim keçirilib](https://afsa.gov.az/resized/resize649/center/pages/8527/ttelim.jpg)
![AQTİ-də daşınma və çatdırılma xidmətlərinə dair növbəti təlim keçirilib](https://afsa.gov.az/resized/resize649/center/pages/8527/telimmmm-0.jpg)
![AQTİ-də daşınma və çatdırılma xidmətlərinə dair növbəti təlim keçirilib](https://afsa.gov.az/resized/resize649/center/pages/8527/telimmm22.jpg)
![AQTİ-də daşınma və çatdırılma xidmətlərinə dair növbəti təlim keçirilib](https://afsa.gov.az/resized/resize649/center/pages/8527/ttelim.jpg)
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) tərəfindən ölkəmizdə qida təhlükəsizliyi sahəsində fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinin işinin mövcud qanunvericiliyin və beynəlxalq standartların tələblərinə uyğun təşkili məqsədilə keçirilən təlimlər davam etdirilir.
Növbəti nəzəri-praktiki təlim qida məhsullarının daşınması və çatdırılması xidməti ilə məşğul olan və qida təhlükəsizliyi qeydiyyatından keçmiş şirkətlərin əməkdaşları üçün təşkil edilib. Ödənişsiz keçirilən təlimdə İnstitutun mütəxəssisləri iştirakçıları qida məhsullarının daşınması və çatdırılması qaydaları, eləcə də daşınma və çatdırılma zamanı istifadə olunan vasitələrə, onların materialına və ləvazimatlara dair tələblər barədə ətraflı məlumatlandırıb. Həmçinin onlara qida məhsullarının çirklənmə növləri və mənbələri, şəxsi sağlamlıq, gigiyena, temperaturun idarə edilməsi, təmiz, izolyasiyalı çatdırılma çantalarının düzgün seçilməsi və istifadəsi, daşınma və çatdırılma zamanı yol verilən nöqsanlar, bu nöqsanların aradan qaldırılması üsulları və digər məsələlər haqqında məlumat verilib.
Qeyd edək ki, xarici ölkələrin təcrübəsinə əsasən, qida məhsullarının daşınması və çatdırılması xidməti ilə məşğul olan şirkətlər əməkdaşlarına fəaliyyətləri ilə bağlı müvafiq təlimlər keçməli, onların müvafiq fəaliyyət sahəsi üzrə təhsil almalarını və zəruri məlumatlara yiyələnmələrini təmin etməlidir. Bu iş şirkət daxilində və ya digər yerlərdə təşkil oluna bilər. Qida mənşəli xəstəliklərin qarşısını almaq və qida təhlükəsizliyi risklərini minimuma endirmək üçün çirklənmənin qarşısının alınması, temperatur rejimlərinin tənzimlənməsi, şəxsi sağlamlıq, gigiyena və digər məsələlər müvafiq təhsil və təlim proqramlarında yer almalıdır.
Onu da bildirək ki, AQTİ tərəfindən qida məhsullarının daşınması və çatdırılması xidməti və digər mövzularda keçirilən təlimlərdə iştirak etmək istəyən sahibkarlıq subyektləri (012) 377 00 20 (daxili: 019) nömrəli telefona zəng edə bilərlər.
Oxşar xəbərlər
![Bioloji aktiv qida məhsullarının idxalı ilə məşğul olan sahibkarlar AQTİ-də olub](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/9365/whatsapp-image-2024-07-26-at-181412-1.jpg)
Bioloji aktiv qida məhsullarının idxalı ilə məşğul olan sahibkarlar AQTİ-də olub
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunda bioloji aktiv qida məhsullarının idxalı ilə məşğul olan sahibkarlıq subyektlərinin rəhbərləri və digər məsul şəxslərinin iştirakı ilə görüş keçirilib.
![Quş qripi xəstəliyi ilə bağlı tətbiq olunan bəzi məhdudiyyətlər aradan qaldırılıb](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/9363/woah.jpg)
Quş qripi xəstəliyi ilə bağlı tətbiq olunan bəzi məhdudiyyətlər aradan qaldırılıb
Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi Ümumdünya Heyvan Sağlamlığı Təşkilatından daxil olan məlumatlar əsasında dünyadakı epizootik vəziyyətə uyğun olaraq müvafiq tədbirlər həyata keçirir.
![Tövsiyələrə əməl edək, qidadan zəhərlənməyək!](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/9358/whatsapp-image-2024-07-26-at-120911.jpg)
Tövsiyələrə əməl edək, qidadan zəhərlənməyək!
Qida zəhərlənmələri bütün dünyada tez-tez rast gəlinən bir haldır və isti havalarda, yaz-yay aylarında daha çox təsadüf edilir. Zəhərlənmələrə mikroorqanizmlər, onların toksinləri və ya kimyəvi maddələrlə çirklənmiş qida qəbulu səbəb ola bilər. Son illərin statistik rəqəmlərinə əsasən, qida zəhərlənmələrinin 75 %-i məişət zəminində baş verir. Qida zəhərlənmələrindən qorunmaq üçün evdə qida hazırlayarkən tövsiyə olunan gigiyena qaydalarına əməl etmək lazımdır:
![Bioloji aktiv qida məhsullarının idxalı zamanı riayət edilməsi vacib tələblər](https://img.youtube.com/vi/TUM1wv6QTHY/hqdefault.jpg)