AQTİ-də qida sahəsində yeni fəaliyyətə başlayan sahibkarlar üçün təlimlər keçiriləcək
13 Fevral 2024 12:21
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunda (AQTİ) qida zəncirinin bütün mərhələləri üzrə yeni fəaliyyətə başlayan sahibkarlıq subyektləri üçün ödənişsiz təlimlər keçiriləcək.
Təlimlər qida müəssisələrinin fəaliyyətini qanunvericiliyin tələbləri çərçivəsində, sanitariya-gigiyena qaydalarına əməl olunmaqla qurmasının təmin edilməsi məqsədilə keçiriləcək.
AQTİ-nin peşəkar mütəxəssisləri tərəfindən keçiriləcək təlimlərdə qida subyektlərinin nümayəndələrinə “Qida təhlükəsizliyi haqqında” Azərbaycan Respublikasının Qanunu və bu Qanundan irəli gələn tələblər haqqında ətraflı məlumat veriləcək. İştirakçılar müəssisələrdə qida məhsullarının qəbulu, emalı, saxlanması, daşınması qaydaları və digər məsələlər barədə məlumatlandırılacaq.
Təlimlərlə bağlı daha ətraflı məlumat almaq, həmçinin təlimlərə qoşulmaq istəyən sahibkarlıq subyektləri və ya onların səlahiyyətli nümayəndələri “1003-Çağrı Mərkəzi”nə müraciət edə və ya dilafruz.mammadzada@afsa.gov.az elektron poçt ünvanına məktub yaza bilərlər.
Qeyd edək ki, AQTİ ölkəmizdə qida təhlükəsizliyi sahəsində fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinin işinin mövcud qanunvericiliyin və beynəlxalq standartların tələblərinə uyğun təşkili məqsədilə mütəmadi təlimlər keçirir.
Oxşar xəbərlər
Bioloji aktiv qida məhsullarının idxalı ilə məşğul olan sahibkarlar AQTİ-də olub
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunda bioloji aktiv qida məhsullarının idxalı ilə məşğul olan sahibkarlıq subyektlərinin rəhbərləri və digər məsul şəxslərinin iştirakı ilə görüş keçirilib.
Quş qripi xəstəliyi ilə bağlı tətbiq olunan bəzi məhdudiyyətlər aradan qaldırılıb
Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi Ümumdünya Heyvan Sağlamlığı Təşkilatından daxil olan məlumatlar əsasında dünyadakı epizootik vəziyyətə uyğun olaraq müvafiq tədbirlər həyata keçirir.
Tövsiyələrə əməl edək, qidadan zəhərlənməyək!
Qida zəhərlənmələri bütün dünyada tez-tez rast gəlinən bir haldır və isti havalarda, yaz-yay aylarında daha çox təsadüf edilir. Zəhərlənmələrə mikroorqanizmlər, onların toksinləri və ya kimyəvi maddələrlə çirklənmiş qida qəbulu səbəb ola bilər. Son illərin statistik rəqəmlərinə əsasən, qida zəhərlənmələrinin 75 %-i məişət zəminində baş verir. Qida zəhərlənmələrindən qorunmaq üçün evdə qida hazırlayarkən tövsiyə olunan gigiyena qaydalarına əməl etmək lazımdır: