Keytrinq şirkətləri və otellərin əməkdaşları AQTİ-də təlimlərə cəlb olunub
23 Oktyabr 2024 14:31
Vətəndaşların təhlükəsiz qida məhsulları ilə təmin olunması, istehlakçıların hüquqlarının müdafiəsi, kütləvi tədbirlər zamanı qidalanmanın təşkili, həmçinin COP29 ərəfəsində ictimai iaşə müəssisələrində qida təhlükəsizliyinin normalara uyğun həyata keçirilməsinə diqqətin daha da artırılması məqsədilə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) Təlim Mərkəzi tərəfindən Bakı və Sumqayıt şəhərlərində yerləşən keytrinq şirkətləri və otellərin əməkdaşları üçün maarifləndirici təlim keçirilib.
Təlim zamanı iştirakçılara qidalanmanın təşkili zamanı təhlükəsiz xidmətlərin göstərilməsinin təmin edilməsi üçün həyata keçirilməsi zəruri olan işlər barədə ətraflı məlumat verilib. Həmçinin onlar “Qida təhlükəsizliyi haqqında” Azərbaycan Respublikasının Qanunu və bu Qanundan irəli gələn tələblər haqqında məlumatlandırılıb. İştirakçılara müəssisələrdə qida məhsullarının qəbulu, emalı, saxlanması, daşınması zamanı gigiyena qaydalarının tətbiqi, eləcə də qida blokunda çirklənmə riskini yaradan amillər, çirklənmə növləri və digər məsələlər barədə məlumat verilib. Bildirilb ki, müəssisədə sanitar-gigiyenik normalar gözlənilməli, iş prosesini əhatə edən bloklar təmiz və texniki işlək vəziyyətdə saxlanılmalıdır.
Təlimdə mövzu ətrafında müzakirələr aparılıb, iştirakçıların sualları cavablandırılıb. AQTİ tərəfindən bundan sonra da bu sahədə fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına metodiki köməkliklərin göstərilməsi nəzərdə tutulur.
Oxşar xəbərlər
AQTİ və BMU arasında elmi-tədqiqat üzrə fəaliyyətin genişləndirilməsinə dair müzakirələr aparılıb
Bakı Mühəndislik Universitetinin (BMU) rəhbər heyəti Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunda (AQTİ) olub. Heyət İnstituta AQTİ və BMU arasında imzalanmış elmi-tədqiqat fəaliyyətinin birgə həyata keçirilməsinə dair əməkdaşlıq haqqında Anlaşma Memorandumunun icrası çərçivəsində gəlib.
Nöqsanlar aşkarlanan çörək istehsalı müəssisəsinin fəaliyyəti məhdudlaşdırılıb
Gəncə şəhəri, D.Qorqud küçəsi 5B ünvanında fəaliyyət göstərən, İbrahimov Zahir Mirzə oğluna məxsus çörək istehsalı müəssisəsində Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin əməkdaşları tərəfindən planlı yoxlama keçirilib.
Səbail rayonunda nöqsanlar aşkarlanan dönərxananın fəaliyyəti məhdudlaşdırılıb
Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən vətəndaşların təhlükəsiz və keyfiyyətli qida məhsulları ilə təmin edilməsi, istehlakçı hüquqlarının qorunması, kütləvi tədbirlər zamanı qida zəhərlənməsi hallarının qarşısının alınması, o cümlədən COP29 tədbiri ərəfəsində qidalanmanın təşkilinə nəzarət məqsədilə tədbirlər davam etdirilir.