COVID–19-dan qorunmaq üçün heyvandarlıq təsərrüfatı işçiləri nəyə əməl etməlidirlər?
25 Aprel 2020 00:00

Xüsusi geyim və ayaqqabıda olmalı, fərdi mühafizə vasitələri ilə təchiz edilməli, maska taxmalı
Əllər sabunla mütəmadi yuyulmalı və ya spirt tərkibli antiseptik vasitə ilə təmizlənməli
İşçilər üçün paltardəyişmə otaqları, dolablar olmalı
Maska, əlcək düzgün çıxarılıb qapalı zibil qutusuna atılmalı, iş paltarı 60°-də yuyucu tozla yuyulmalı
Fermaya girərkən və çıxarkən ayaqqabıları müvafiq dezinfeksiyaedici məhlulla təmizləməli
Təsərrüfatda çalışan digər şəxslərlə azı 2 metrlik məsafə saxlamalı
Zərurət olmadıqca insanların sıx toplaşdığı heyvan satışı obyektlərinə getməməli
Qida məhsullarının təhlükəli hesab edilməsinə əsas verən halların AÇIQ REYESTRİ
Video

Qəhvəyi mərmər bağacığı ilə bağlı maarifləndirici videoçarx
Maarifləndirmə
29 Mart 2025
Ramazandan sonra qidalanma necə olmalıdır?
12 Mart 2025
Digərləri