COVID–19-dan qorunmaq üçün heyvandarlıq təsərrüfatı işçiləri nəyə əməl etməlidirlər?
25 Aprel 2020 00:00
Xüsusi geyim və ayaqqabıda olmalı, fərdi mühafizə vasitələri ilə təchiz edilməli, maska taxmalı
Əllər sabunla mütəmadi yuyulmalı və ya spirt tərkibli antiseptik vasitə ilə təmizlənməli
İşçilər üçün paltardəyişmə otaqları, dolablar olmalı
Maska, əlcək düzgün çıxarılıb qapalı zibil qutusuna atılmalı, iş paltarı 60°-də yuyucu tozla yuyulmalı
Fermaya girərkən və çıxarkən ayaqqabıları müvafiq dezinfeksiyaedici məhlulla təmizləməli
Təsərrüfatda çalışan digər şəxslərlə azı 2 metrlik məsafə saxlamalı
Zərurət olmadıqca insanların sıx toplaşdığı heyvan satışı obyektlərinə getməməli
Video
Qeydiyyata alınmış və ya təsdiq edilmiş qida obyekt və subyektləri haqqında reyestr məlumatları
Son xəbərlər
17
Noyabr 2025
AQTA əməkdaşları Balakən əhalisi ilə birgə zərərvericiyə qarşı mübarizə tədbirləri həyata keçirirlər
17
Noyabr 2025
AQTA “Sağlam məktəbli” layihəsini davam etdirir
14
Noyabr 2025
Digərləri
AQTA və DİN birgə əməliyyat keçirib - 2 tona yaxın istehlaka yararsız ət məhsulu aşkarlanıb - VİDEO
Əsas xəbərlər
12
Noyabr 2025
Heyvan bazarlarında rekonstruksiya işləri davam edir - VİDEO
7
Noyabr 2025
“Avromed Company” “Qida təhlükəsizliyi tək dövlətin deyil, hər kəsin işidir” kampaniyasına qoşulub
6
Noyabr 2025
AQTA-da Zəfər Günü münasibətilə tədbir keçirilib
6
Noyabr 2025
Qoşqar Təhməzli sahibkarları qəbul edəcək
3
Noyabr 2025
Digərləri
Zərərvericiyə qarşı birgə mübarizə: AQTA əməkdaşları Zaqatalanın 7 kəndində əhali ilə görüşlər keçirib
Maarifləndirmə
7
Oktyabr 2025
Zoonoz xəstəliklər – insan və heyvan sağlamlığı üçün təhlükə
3
Oktyabr 2025
Göbələk istehlak edərkən nələrə diqqət etməli?
3
Oktyabr 2025
Digərləri
Giriş