Kəsim zamanı sanitar-gigiyenik tələblərə riayət olunmalıdır
9 İyul 2020 00:00
Kəsim zamanı sanitar-gigiyenik tələblərə riayət olunmalıdır
- Heyvanın kəsimxanaya qəbulu baytarlıq sənədlərinin və klinik müayinə əsnasında aparılır
- Daşınma müddətindən və növündən, yaşından asılı olaraq heyvan dincəldilməli
- Kəsimdən əvvəl heyvanlara baytar kliniki baxış keçirilməli
- Kəsim prosesinə cəlb olunmuş işçi heyət fərdi mühafizə vasitələri ilə təmin olunmalı
- Sağlam heyvan sanitar-gigiyenik qaydalar gözlənilməklə kəsilməli
- Kəsilmiş heyvanın emalında texnoloji prosesin ardıcıllığı gözlənilməli
- İş gününün sonunda kəsimxanada dezinfeksiya işləri aparılmalı
Ətin keyfiyyəti saxlanma müddətindən və şəraitindən asılıdır
Qida məhsullarının təhlükəli hesab edilməsinə əsas verən halların AÇIQ REYESTRİ
Video
COP29: İqlim dəyişikliyi və qida təhlükəsizliyi
Son xəbərlər
28 Noyabr 2024
AQTA sədri çörək istehsalı, dəyirman və taxıl idxalı sahəsində fəaliyyət göstərən sahibkarları qəbul edib
28 Noyabr 2024
Digərləri
AQTA-nın əməkdaşları təlimdə iştirak edib
Əsas xəbərlər
19 Noyabr 2024
Azərbaycanın Vahid Sağlamlıq üzrə Milli Strategiya planı beynəlxalq ictimaiyyətə təqdim olunub
19 Noyabr 2024
Digərləri
COP29 çərçivəsində “Vahid Sağlamlıq Konfransı” keçirilib
Maarifləndirmə
15 Noyabr 2024
Körpələrin ana südü ilə qidalanmasının üstünlükləri
6 Noyabr 2024
Digərləri