Kəsim zamanı sanitar-gigiyenik tələblərə riayət olunmalıdır
9 İyul 2020 00:00
Kəsim zamanı sanitar-gigiyenik tələblərə riayət olunmalıdır
- Heyvanın kəsimxanaya qəbulu baytarlıq sənədlərinin və klinik müayinə əsnasında aparılır
- Daşınma müddətindən və növündən, yaşından asılı olaraq heyvan dincəldilməli
- Kəsimdən əvvəl heyvanlara baytar kliniki baxış keçirilməli
- Kəsim prosesinə cəlb olunmuş işçi heyət fərdi mühafizə vasitələri ilə təmin olunmalı
- Sağlam heyvan sanitar-gigiyenik qaydalar gözlənilməklə kəsilməli
- Kəsilmiş heyvanın emalında texnoloji prosesin ardıcıllığı gözlənilməli
- İş gününün sonunda kəsimxanada dezinfeksiya işləri aparılmalı
Ətin keyfiyyəti saxlanma müddətindən və şəraitindən asılıdır
Qida məhsullarının təhlükəli hesab edilməsinə əsas verən halların AÇIQ REYESTRİ
Video
İctimai iaşə obyektlərində reytinq (ulduz) sisteminin tətbiqi
Son xəbərlər
3 Fevral 2025
Bakıda su emalı müəssisəsində nöqsanlar aşkarlandı
31 Yanvar 2025
Digərləri
İdxal olunan istehlaka yararsız məhsullar məhv edilib
Əsas xəbərlər
30 Yanvar 2025
Fevralın 21-də Ağstafa, Qazax, Tovuz rayonlarından olan vətəndaşların qəbulu keçiriləcək
28 Yanvar 2025
AQTA sədri Dünya Bankının nümayəndə heyəti ilə görüşüb
23 Yanvar 2025
Digərləri
AQTA sədri çay, duz, qənd və şəkər emalı, idxal-ixracı və istehsalı sahəsində fəaliyyət göstərən sahibkarları qəbul edib
Maarifləndirmə
17 Yanvar 2025
Keyfiyyətli və təhlükəsiz bal hansıdır?
2 Yanvar 2025
Digərləri