Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün otellərdə və turizm müəssisələrində bir sıra tövsiyələrə diqqət yetirilməlidir
10 İyun 2020 00:00
Qida məhsulları ilə təmasda olan qablar və süfrələr sanitar qaydalara uyğun yuyulmalıdır:
- Səthlər mexaniki təmizlənib durulandıqdan sonra dezinfeksiya edilməli
- Qablar və süfrələr yuyucu maşınlarda yüksək temperaturda yuyulmalı
- Qablaşdırma vasitələri asanlıqla təmizlənib, dezinfeksiya ediləbilmə qabiliyyətinə malik olmalı
- Süfrələr (masa örtükləri) çirkləndiyi halda, mütəmadi olaraq dəyişdirilməli
- Süfrələr (masa örtükləri) yuyucu vasitələrlə və qaynadılmaqla dezinfeksiya edilməli
Qida məhsullarının təhlükəli hesab edilməsinə əsas verən halların AÇIQ REYESTRİ
Video
İctimai iaşə obyektlərində reytinq (ulduz) sisteminin tətbiqi
Əsas xəbərlər
30 Yanvar 2025
Fevralın 21-də Ağstafa, Qazax, Tovuz rayonlarından olan vətəndaşların qəbulu keçiriləcək
28 Yanvar 2025
AQTA sədri Dünya Bankının nümayəndə heyəti ilə görüşüb
23 Yanvar 2025
Digərləri
AQTA sədri çay, duz, qənd və şəkər emalı, idxal-ixracı və istehsalı sahəsində fəaliyyət göstərən sahibkarları qəbul edib
Maarifləndirmə
17 Yanvar 2025
Keyfiyyətli və təhlükəsiz bal hansıdır?
2 Yanvar 2025
Digərləri