Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün otellərdə və turizm müəssisələrində bir sıra tövsiyələrə diqqət yetirilməlidir
10 İyun 2020 00:00
Qida məhsulları ilə təmasda olan qablar və süfrələr sanitar qaydalara uyğun yuyulmalıdır:
- Səthlər mexaniki təmizlənib durulandıqdan sonra dezinfeksiya edilməli
- Qablar və süfrələr yuyucu maşınlarda yüksək temperaturda yuyulmalı
- Qablaşdırma vasitələri asanlıqla təmizlənib, dezinfeksiya ediləbilmə qabiliyyətinə malik olmalı
- Süfrələr (masa örtükləri) çirkləndiyi halda, mütəmadi olaraq dəyişdirilməli
- Süfrələr (masa örtükləri) yuyucu vasitələrlə və qaynadılmaqla dezinfeksiya edilməli
Qida məhsullarının təhlükəli hesab edilməsinə əsas verən halların AÇIQ REYESTRİ
Video
COP29: İqlim dəyişikliyi və qida təhlükəsizliyi
Son xəbərlər
28 Noyabr 2024
AQTA-nın əməkdaşları təlimdə iştirak edib
27 Noyabr 2024
Digərləri
Göygöldə nöqsanlar aşkarlanan kolbasa istehsalı müəssisəsinin fəaliyyəti məhdudlaşdırılıb
Əsas xəbərlər
19 Noyabr 2024
Azərbaycanın Vahid Sağlamlıq üzrə Milli Strategiya planı beynəlxalq ictimaiyyətə təqdim olunub
19 Noyabr 2024
Digərləri
COP29 çərçivəsində “Vahid Sağlamlıq Konfransı” keçirilib
Maarifləndirmə
15 Noyabr 2024
Körpələrin ana südü ilə qidalanmasının üstünlükləri
6 Noyabr 2024
Digərləri