Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün otellərdə və turizm müəssisələrində bir sıra tövsiyələrə diqqət yetirilməlidir
10 İyun 2020 00:00

Qida məhsulları ilə təmasda olan qablar və süfrələr sanitar qaydalara uyğun yuyulmalıdır:
- Səthlər mexaniki təmizlənib durulandıqdan sonra dezinfeksiya edilməli
- Qablar və süfrələr yuyucu maşınlarda yüksək temperaturda yuyulmalı
- Qablaşdırma vasitələri asanlıqla təmizlənib, dezinfeksiya ediləbilmə qabiliyyətinə malik olmalı
- Süfrələr (masa örtükləri) çirkləndiyi halda, mütəmadi olaraq dəyişdirilməli
- Süfrələr (masa örtükləri) yuyucu vasitələrlə və qaynadılmaqla dezinfeksiya edilməli
Qida məhsullarının təhlükəli hesab edilməsinə əsas verən halların AÇIQ REYESTRİ
Video

Qəhvəyi mərmər bağacığı ilə bağlı maarifləndirici videoçarx
Maarifləndirmə
29 Mart 2025
Ramazandan sonra qidalanma necə olmalıdır?
12 Mart 2025
Digərləri