Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün otellərdə və turizm müəssisələrində bir sıra tövsiyələrə diqqət yetirilməlidir
10 İyun 2020 00:00

Qida məhsulları ilə təmasda olan qablar və süfrələr sanitar qaydalara uyğun yuyulmalıdır:
- Səthlər mexaniki təmizlənib durulandıqdan sonra dezinfeksiya edilməli
- Qablar və süfrələr yuyucu maşınlarda yüksək temperaturda yuyulmalı
- Qablaşdırma vasitələri asanlıqla təmizlənib, dezinfeksiya ediləbilmə qabiliyyətinə malik olmalı
- Süfrələr (masa örtükləri) çirkləndiyi halda, mütəmadi olaraq dəyişdirilməli
- Süfrələr (masa örtükləri) yuyucu vasitələrlə və qaynadılmaqla dezinfeksiya edilməli
Qida məhsullarının təhlükəli hesab edilməsinə əsas verən halların AÇIQ REYESTRİ
Video

Zəhərlənmə riskini azaltmaq üçün hansı qaydalara riayət etməliyik?
Son xəbərlər
30 İyul 2025
Konserv sexinin fəaliyyəti məhdudlaşdırılıb
29 İyul 2025
AQTA sədri Naftalanda vətəndaşları qəbul edəcək
29 İyul 2025
Digərləri
Dünyada epizootik vəziyyətə dair - VİDEOMƏLUMAT
Əsas xəbərlər
29 İyul 2025
AQTA sədri Naftalanda vətəndaşları qəbul edəcək
25 İyul 2025
Azərbaycan balığı Avropa ölkələrinə ixrac olunacaq
21 İyul 2025
Digərləri