Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı?
23 Mart 2020 00:00

Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı?
- Əllər, qablar və qida hazırlanan səthlər tez-tez yuyulmalıdır;
- Meyvə və tərəvəzlər təmiz yuyulmalıdır;
- Qidalar lazımi temperaturda bişirilməli və saxlanmalıdır;
- Bişirildikdən sonra otaq şəraitində saxlanmamalı, dərhal soyudulmalıdır;
- Çarpaz çirklənməyə yol verilməməlidir (məsələn, ət və göyərti yanaşı qoyulmamalıdır);
- Mətbəx mütəmadi təmizlənməli və dezinfeksiya edilməlidir
Qida məhsullarının təhlükəli hesab edilməsinə əsas verən halların AÇIQ REYESTRİ
Video

Bitkiçilik təsərrüfatlarının qeydiyyatı məhsulların ixrac prosesini sürətləndirir
Son xəbərlər
1 İyun 2025
İyunun 1-i Ümumdünya Süd Günüdür
1 İyun 2025
1 İyun – Uşaqların Beynəlxalq Müdafiəsi Günüdür
31 May 2025
Digərləri
Mayın 31-i Ümumdünya Tütünlə Mübarizə Günüdür
Maarifləndirmə
17 Aprel 2025
Təhlükəli zoonoz xəstəlik — Qarayara
29 Mart 2025
Digərləri