Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı?
23 Mart 2020 00:00

Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı?
- Əllər, qablar və qida hazırlanan səthlər tez-tez yuyulmalıdır;
- Meyvə və tərəvəzlər təmiz yuyulmalıdır;
- Qidalar lazımi temperaturda bişirilməli və saxlanmalıdır;
- Bişirildikdən sonra otaq şəraitində saxlanmamalı, dərhal soyudulmalıdır;
- Çarpaz çirklənməyə yol verilməməlidir (məsələn, ət və göyərti yanaşı qoyulmamalıdır);
- Mətbəx mütəmadi təmizlənməli və dezinfeksiya edilməlidir
Qida məhsullarının təhlükəli hesab edilməsinə əsas verən halların AÇIQ REYESTRİ
Video

Qəhvəyi mərmər bağacığı ilə bağlı maarifləndirici videoçarx
Əsas xəbərlər
27 Fevral 2025
Azərbaycanda qida istehlakı məlumatları bazasının yaradılması ilə bağlı layihəyə start verilib
26 Fevral 2025
AQTA sədri Biləsuvarda vətəndaşları qəbul edəcək
21 Fevral 2025
Digərləri
İdxal olunan nektarin tinglərində uyğunsuzluq aşkarlandı
Maarifləndirmə
7 Fevral 2025
Quş qripi və onun yayılma yolları
17 Yanvar 2025
Keyfiyyətli və təhlükəsiz bal hansıdır?
2 Yanvar 2025
Digərləri