Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı?
23 Mart 2020 00:00

Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı?
- Əllər, qablar və qida hazırlanan səthlər tez-tez yuyulmalıdır;
- Meyvə və tərəvəzlər təmiz yuyulmalıdır;
- Qidalar lazımi temperaturda bişirilməli və saxlanmalıdır;
- Bişirildikdən sonra otaq şəraitində saxlanmamalı, dərhal soyudulmalıdır;
- Çarpaz çirklənməyə yol verilməməlidir (məsələn, ət və göyərti yanaşı qoyulmamalıdır);
- Mətbəx mütəmadi təmizlənməli və dezinfeksiya edilməlidir
Qida məhsullarının təhlükəli hesab edilməsinə əsas verən halların AÇIQ REYESTRİ
Video

Bitkiçilik təsərrüfatlarının qeydiyyatı məhsulların ixrac prosesini sürətləndirir
Son xəbərlər
29 Aprel 2025
Qurban bayramı ilə bağlı hazırlıq işləri davam edir
29 Aprel 2025
Biləsuvarda “Nur” şadlıq sarayında nöqsanlar aşkarlanıb
29 Aprel 2025
Digərləri
AQTA ilə Səudiyyə Ərəbistanının Ətraf Mühit, Su və Kənd Təsərrüfatı Nazirliyi arasında Anlaşma Memorandumu imzalanıb
Əsas xəbərlər
29 Aprel 2025
AQTA ilə Səudiyyə Ərəbistanının Ətraf Mühit, Su və Kənd Təsərrüfatı Nazirliyi arasında Anlaşma Memorandumu imzalanıb
25 Aprel 2025
Qoşqar Təhməzli Ağsuda vətəndaşları qəbul edib
21 Aprel 2025
Digərləri
"Möcüzə Qida – Ana Südü" mövzusunda konfrans keçiriləcək
Maarifləndirmə
17 Aprel 2025
Təhlükəli zoonoz xəstəlik — Qarayara
29 Mart 2025
Digərləri