Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı?
23 Mart 2020 00:00
Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı?
- Əllər, qablar və qida hazırlanan səthlər tez-tez yuyulmalıdır;
- Meyvə və tərəvəzlər təmiz yuyulmalıdır;
- Qidalar lazımi temperaturda bişirilməli və saxlanmalıdır;
- Bişirildikdən sonra otaq şəraitində saxlanmamalı, dərhal soyudulmalıdır;
- Çarpaz çirklənməyə yol verilməməlidir (məsələn, ət və göyərti yanaşı qoyulmamalıdır);
- Mətbəx mütəmadi təmizlənməli və dezinfeksiya edilməlidir
Qida məhsullarının təhlükəli hesab edilməsinə əsas verən halların AÇIQ REYESTRİ
Video
İctimai iaşə obyektlərində reytinq (ulduz) sisteminin tətbiqi
Son xəbərlər
14 Yanvar 2025
AQTA GMO məhsullarla bağlı sahibkarlara xəbərdarlıq edib
13 Yanvar 2025
Digərləri
AQTA GMO məhsullarla bağlı nəzarət tədbirlərini gücləndirib
Əsas xəbərlər
13 Yanvar 2025
AQTA GMO məhsullarla bağlı nəzarət tədbirlərini gücləndirib
30 Dekabr 2024
Digərləri