Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı?
23 Mart 2020 00:00
![Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı?](https://afsa.gov.az/resized/resize649/center/pages/681/1682479098.jpg)
Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı?
- Əllər, qablar və qida hazırlanan səthlər tez-tez yuyulmalıdır;
- Meyvə və tərəvəzlər təmiz yuyulmalıdır;
- Qidalar lazımi temperaturda bişirilməli və saxlanmalıdır;
- Bişirildikdən sonra otaq şəraitində saxlanmamalı, dərhal soyudulmalıdır;
- Çarpaz çirklənməyə yol verilməməlidir (məsələn, ət və göyərti yanaşı qoyulmamalıdır);
- Mətbəx mütəmadi təmizlənməli və dezinfeksiya edilməlidir
Qida məhsullarının təhlükəli hesab edilməsinə əsas verən halların AÇIQ REYESTRİ
Video
![Bioloji aktiv qida məhsullarının idxalı zamanı riayət edilməsi vacib tələblər](https://img.youtube.com/vi/TUM1wv6QTHY/hqdefault.jpg)
Bioloji aktiv qida məhsullarının idxalı zamanı riayət edilməsi vacib tələblər
Son xəbərlər
25 İyul 2024
AQTA nümayəndə heyəti Misirdə işgüzar səfərdə olub
24 İyul 2024
Digərləri