Xətai rayonunda fəaliyyət göstərən restoranda yoxlama keçirilib
24 Aprel 2024 16:16
![Xətai rayonunda fəaliyyət göstərən restoranda yoxlama keçirilib](https://afsa.gov.az/resized/resize649/center/pages/8906/1-0.jpg)
![Xətai rayonunda fəaliyyət göstərən restoranda yoxlama keçirilib](https://afsa.gov.az/resized/resize649/center/pages/8906/3.jpg)
![Xətai rayonunda fəaliyyət göstərən restoranda yoxlama keçirilib](https://afsa.gov.az/resized/resize649/center/pages/8906/2.jpg)
![Xətai rayonunda fəaliyyət göstərən restoranda yoxlama keçirilib](https://afsa.gov.az/resized/resize649/center/pages/8906/4.jpg)
![Xətai rayonunda fəaliyyət göstərən restoranda yoxlama keçirilib](https://afsa.gov.az/resized/resize649/center/pages/8906/1-0.jpg)
![Xətai rayonunda fəaliyyət göstərən restoranda yoxlama keçirilib](https://afsa.gov.az/resized/resize649/center/pages/8906/3.jpg)
![Xətai rayonunda fəaliyyət göstərən restoranda yoxlama keçirilib](https://afsa.gov.az/resized/resize649/center/pages/8906/2.jpg)
![Xətai rayonunda fəaliyyət göstərən restoranda yoxlama keçirilib](https://afsa.gov.az/resized/resize649/center/pages/8906/4.jpg)
Daxil olan vətəndaş müraciət əsasında Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin əməkdaşları tərəfindən Bakı şəhəri, Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 23A ünvanında fəaliyyət göstərən “Kristal plaza Baku” restoranında plandankənar yoxlama keçirilib.
Baxış zamanı ictimai iaşə müəssisəsinin qida təhlükəsizliyi ilə bağlı tələblərə cavab vermədiyi, mətbəx sahəsində sanitar-gigiyenik qaydalara əməl edilmədiyi, temperaturun monitorinq və qeydiyyatının aparılmadığı, müvafiq təmizlik işlərinin həyata keçirilmədiyi, işçi heyətin xüsusi geyim forması ilə təmin olunmadığı və gigiyenik təlimlərə cəlb edilmədiyi müəyyən olunub.
Faktla bağlı qanunvericiliyə uyğun olaraq müəssisənin rəhbərliyi inzibati məsuliyyətə cəlb edilib, restoranın fəaliyyəti məhdudlaşdırılıb.
Oxşar xəbərlər
![Tövsiyələrə əməl edək, qidadan zəhərlənməyək!](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/9358/whatsapp-image-2024-07-26-at-120911.jpg)
Tövsiyələrə əməl edək, qidadan zəhərlənməyək!
Qida zəhərlənmələri bütün dünyada tez-tez rast gəlinən bir haldır və isti havalarda, yaz-yay aylarında daha çox təsadüf edilir. Zəhərlənmələrə mikroorqanizmlər, onların toksinləri və ya kimyəvi maddələrlə çirklənmiş qida qəbulu səbəb ola bilər. Son illərin statistik rəqəmlərinə əsasən, qida zəhərlənmələrinin 75 %-i məişət zəminində baş verir. Qida zəhərlənmələrindən qorunmaq üçün evdə qida hazırlayarkən tövsiyə olunan gigiyena qaydalarına əməl etmək lazımdır:
![Qaxda fəaliyyət göstərən pivə zavodunda bir sıra nöqsanlar aşkarlanıb](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/9353/whatsapp-image-2024-07-25-at-154602.jpg)
Qaxda fəaliyyət göstərən pivə zavodunda bir sıra nöqsanlar aşkarlanıb
Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən Qax şəhəri, Azərbaycan prospekti, ev 2F ünvanında fəaliyyət göstərən “Qafqaz Beer CO” MMC-yə məxsus pivə istehsalı müəssisəsində yoxlama həyata keçirilib. Müəssisədə sanitariya norma və qaydalarının, gigiyena normativlərinin pozulmasına dair ciddi nöqsanlar aşkar edilib.
![Qanunsuz heyvan kəsiminin qarşısının alınması istiqamətində tədbirlər davam etdirilir](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/9352/whatsapp-image-2024-07-24-at-170111.jpg)
Qanunsuz heyvan kəsiminin qarşısının alınması istiqamətində tədbirlər davam etdirilir
Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi ölkədə heyvan kəsiminin normativ tələblərə uyğunlaşdırılması, müasir kəsim məntəqələrinin təşkil olunması və qanunsuz heyvan kəsimi fəaliyyətinin qarşısının alınması istiqamətində nəzarət tədbirlərini davam etdirir.
![Bioloji aktiv qida məhsullarının idxalı zamanı riayət edilməsi vacib tələblər](https://img.youtube.com/vi/TUM1wv6QTHY/hqdefault.jpg)