ADİU-nun müəllim heyəti “Açıq qapı” günündə iştirak edib
9 İyun 2023 09:58
Azərbaycan Respublikası Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) “Açıq qapı” layihəsi davam edir. Layihə çərçivəsində Agentliyin tabeliyindəki Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunda (AQTİ) növbəti “Açıq qapı” günü təşkil olunub. Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin (ADİU) müəllim heyətinin iştirak etdiyi tədbir AQTA-nın fəaliyyətə başlamasının 5 illiyi ilə əlaqədar hazırlanan Tədbirlər Planına uyğun olaraq keçirilib.
“Açıq qapı” gününün təşkil edilməsində əsas məqsəd qida məhsullarının AQTİ-nin laboratoriyalarına qəbulundan başlayaraq son müayinə nəticələrinə qədər olan mərhələləri əyani şəkildə iştirakçılara göstərməkdən, eyni zamanda laboratoriyaların imkanlarını, maddi-texniki bazasını və bu sahədə görülən işləri daha geniş auditoriyaya təqdim etməkdən ibarətdir.
Tədbir zamanı iştirakçılara İnstitutun fəaliyyəti, qida zəncirinin bütün mərhələlərində fəaliyyət göstərən subyektlərdə qida təhlükəsizliyi göstəriciləri üzrə aparılan tədqiqatlar, qida təhlükəsizliyi sahəsində həyata keçirilən elmi-praktiki araşdırmalar haqqında ətraflı məlumat verilib. Bildirilib ki, hazırda AQTİ-nin nəzdində qida təhlükəsizliyi, kompleks müayinələr, heyvan və bitki sağlamlığı üzrə 16 laboratoriya və regional bölmə fəaliyyət göstərir. Bu laboratoriyaların maddi-texniki bazasının gücləndirilməsi, modernləşdirilməsi, fəaliyyətinin optimallaşdırılması, eyni zamanda kadrların səriştəliliyinin artırılması istiqamətində mütəmadi tədbirlər həyata keçirilir. Belə ki, aparılan müayinələrin nəticələrinin düzgünlüyünün və etibarlılığının təmin olunması, laboratoriyaların akkreditasiyadan keçməsi və beynəlxalq standartlara uyğunlaşdırılması, həmçinin işçi heyətin səriştəliliyinin artırılması məqsədilə laboratoriyaların beynəlxalq laboratoriyalararası səriştəlilik sınaqlarında iştirakı üzrə işlər davam etdirilir.
“Açıq qapı” zamanı iştirakçılar İnstitutun laboratoriyalarına da baxış keçirib, laboratoriyaların maddi-texniki bazası ilə yaxından tanış olublar. Həmçinin onlar qida məhsullarının yoxlanılması prosesində iştirak edərək bu məhsulların laboratoriyalara qəbulu anından son müayinə nəticələrinə qədər olan mərhələləri əyani şəkildə izləyiblər. “Açıq qapı” günü çərçivəsində iştirakçıları maraqlandıran suallar da cavablandırılıb.
ADİU-nun müəllim heyəti AQTİ-nin laboratoriyalarında yüksək şəraitin yaradıldığını bildirib. Həmçinin onlar təmsil olunduqları universitetin müvafiq fakültələrində aparılan tədris prosesi zamanı İnstituta səfər çərçivəsində topladıqları təcrübədən istifadə edəcəklərini vurğulayıblar.
Oxşar xəbərlər
Dönərxanalarda aparılan monitorinqlərin nəticələri açıqlanıb
Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) tərəfindən dönərxanalarda hazırlanan dönərlərin minimum keyfiyyət və təhlükəsizlik göstəricilərinin qiymətləndirilməsi məqsədilə monitorinqlər həyata keçirilir.
Lerikdə su istehsalı müəssisəsində yoxlama aparılıb
Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin əməkdaşları tərəfindən Lerik rayonu Monidigah kəndində fəaliyyət göstərən “Şəfa” MMC-yə məxsus su istehsalı müəssisəsində yoxlama həyata keçirilib.
AQTİ növbəti səriştəlilik sınağı ilə bağlı müraciətlərin qəbulunu davam etdirir
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu ölkədə fəaliyyət göstərən laboratoriyalar üçün elan olunan növbəti, su nümunəsində codluq, xloridlər, konduktivlik və pH parametrlərinin müayinəsi üzrə səriştəlilik sınağı ilə bağlı müraciətlərin qəbulunu davam etdirir.