AQTİ işə qəbul elan edir
17 May 2024 10:43
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) keyfiyyətə nəzarət üzrə mütəxəssis və böyük mütəxəssis vəzifələrinə peşəkar kadrları işə dəvət edir.
İşə qəbul üçün kimya mühəndisliyi, biologiya, qida təhlükəsizliyi, bitki və heyvan sağlamlığı, sertifikatlaşdırma və standartlaşdırma və digər oxşar ixtisaslar üzrə ali təhsilli şəxslər müraciət edə bilərlər. Eyni zamanda onların müvafiq sahə üzrə ən azı 3 il iş təcrübəsi, həmçinin ünsiyyət qurma, kompüterdən istifadə (Microsoft Office), “ISO 17025:2017 Sınaq və kalibrləmə laboratoriyalarının səriştəliliyinə dair tələblər”i və “ISO 9001:2015 Keyfiyyəti idarəetmə sistemləri. Tələblər”i tətbiqetmə bacarıqları olmalıdır. İşə qəbul üçün müraciət edənlərdən Azərbaycan dili ilə yanaşı, ingilis dilini bilənlərə, eləcə də “ISO 22000:2018 Qida təhlükəsizliyi idarəetmə sistemləri - Qida zəncirindəki bütün təşkilatlara tələblər”, “ISO 17065:2012 Uyğunluğun qiymətləndirilməsi. Məhsulların, proseslərin və xidmətlərin sertifikatlaşdırılmasını aparan orqanlara dair tələblər”, “ISO 17021-1:2015 Uyğunluğun qiymətləndirilməsi. İdarəetmə sistemlərinin auditi və sertifikatlaşdırmasını təmin edən təşkilatlara dair tələblər”, “ISO 17020:2012 Uyğunluğun qiymətləndirilməsi. İnspeksiya həyata keçirənn müxtəlif növ orqanların fəaliyyətinə dair tələblər” standartlarının tətbiqində iştirak etmiş namizədlərə üstünlük veriləcək.
Göstərilən tələblərə cavab verən şəxslər anket formalarını (CV) 31.05.2024-cü il tarixədək mövzu yerinə “Keyfiyyətə nəzarət üzrə mütəxəssis” yazaraq hr.aqti@afsa.gov.az elektron poçt ünvanına göndərə bilərlər.
İşə qəbul müsahibə əsasında aparılacaq. Yalnız müvafiq tələblərə cavab verən namizədlərin CV-ləri təhlil ediləcək və onlar müsahibəyə dəvət olunacaqlar.
Oxşar xəbərlər
Nərimanov rayonunda fəaliyyət göstərən restoranda nöqsanlar aşkarlanıb
Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin əməkdaşları Bakı şəhəri, Nərimanov rayonu, Təbriz küçəsi, ev 35 ünvanında fəaliyyət göstərən, fiziki şəxs Qasımov Elşad Elxan oğluna məxsus “Şuşa” restoranında plandankənar yoxlama keçirib. Baxış zamanı restoranda üzərində markalanma aparılmayan soyuq qəlyanaltılar, yarımfabrikatlar və müxtəlif çeşidli turşular aşkarlanıb. Həmçinin texnoloji ardıcıllıq prinsipinə riayət edilmədiyi, soyuducuda mal qonşuluğu prinsipinin pozulduğu, quru məhsulların saxlanılması, ət məhsullarının və tərəvəzlərin ilkin emalı üçün sahənin təşkil edilmədiyi, havalandırma sisteminin qurulmadığı, temperaturun monitorinqi və qeydiyyatının aparılmadığı, işçi heyətin gigiyenik təlimlərə cəlb edilmədiyi və xüsusi sanitar geyimlə (əlcək, saç toru), fərdi mühafizə vasitələri (maska) ilə təmin olunmadığı, emal sahəsində masa səthlərinin asan yuyulan və dezinfeksiyaya davamlı materialdan təşkil olunmadığı, müvafiq təmizlik işlərinin aparılmadığı, ağzı kip bağlanan, qoxu yaymayan tullantı qablarından istifadə edilmədiyi və digər nöqsanlar müəyyən olunub.
Sahibkarların nəzərinə: Qida və yem məhsullarının qeydiyyatı zamanı sənədlərin ekspertizası üçün AQTİ-yə müraciət etmək lazımdır!
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutu (AQTİ) bioloji aktiv qida məhsullarının, genetik modifikasiya olunmuş orqanizmlərin (GMO) və GMO-lu yem məhsullarının, təbii mineral suların, qida və yem əlavələrinin və yeni növ qida məhsullarının qeydiyyatını aparmaq istəyən sahibkarlara müraciət ünvanlayıb. Bildirilir ki, adıçəkilən məhsulların qeydiyyatı zamanı ekspertiza üçün tələb olunan sənədlər və laborator müayinələr aparmaqdan ötrü lazım olan nümunələr AQTİ-yə təqdim edilməlidir. Sahibkarlar bu barədə daha ətraflı məlumata sahib olmaq və maraqlandıqları suallara cavab almaq üçün (012) 377-00-20 (daxili:453) nömrəli telefona zəng edə bilərlər.
Qaydaları pozan su emalı müəssisəsinin fəaliyyəti məhdudlaşdırılıb
Bakı şəhəri, Binəqədi rayonu, M.Rəsulzadə qəsəbəsi, İ.Hacıyev küçəsi, ev 46C ünvanında fəaliyyət göstərən, “Pure Life” MMC-yə məxsus qablaşdırılmış su emalı müəssisəsində Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin əməkdaşları tərəfindən planlı yoxlama keçirilib. Belə ki, müəssisədə texnoloji ardıcıllıq prinsipinə əməl olunmadığı, qablaşdırma materiallarının, yuyucu və dezinfeksiyaedici vasitələrin saxlanılması, eləcə də işçi heyət üçün ayrıca sahələrin təşkil edilmədiyi, temperaturun monitorinqi və qeydiyyatının aparılmadığı, havalandırma sisteminin quraşdırılmadığı, emal sahəsində divar və tavanın tamlığının pozulduğu, qablaşdırma materiallarının yuyulması üçün asan təmizlənə bilən və gigiyenik tələblərə cavab verən yuma çanağının təmin edilmədiyi, müvafiq təmizlik işlərinin aparılmadığı və digər nöqsanlar müəyyən olunub.