![Qurbanlıq heyvanın kəsimi zamanı hansı tələblərə riayət edilməlidir?](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/9204/1.png)
Qurban bayramı günlərində qurbanlıq heyvan kəsimi və satışının müvafiq norma və qaydalara uyğun, rahat şəkildə təşkili üçün heyvanların kəsimi və satışı aidiyyəti dövlət orqanlarının müəyyən etdiyi yerlərdə həyata keçirilməlidir.
![Çiyələk haqqında nələri bilirik?](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/9090/ciyelek.jpg)
Çiyələk əslində giləmeyvə deyil! Çünki çiyələkdə toxum yuvası yoxdur və toxumlar birbaşa şirəli lətin üzərində yerləşir. Çiyələk toxumu çöldə olan yeganə meyvədir.
![Pestisidlərdən istifadə qaydaları haqqında videoçarx hazırlanıb](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/9075/3-pestisid-qaligi00-00-09-15still004.jpg)
Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən qida məhsullarında pestisid qalıqlarına dair yeni videoçarx hazırlanıb.
![Dönər hazırlayarkən nəyə riayət edilməlidir?](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/9062/doner-poster-aqti.png)
Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi dönər və dönərxanalarla bağlı maarifləndirmə işini davam etdirir. Bu istiqamətdə videoçarxlar və çap materialları hazırlanır, media orqanlarında məlumatlar yayımlanır.
![AQTA dönər alarkən diqqət edilməli tələblərlə bağlı maarifləndirici videoçarx hazırlayıb](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/9060/0a0a25418222.jpg)
Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən dönərxanalarda hazırlanan dönər ətinin istehlakı zamanı diqqət edilməli tələblərlə bağlı maarifləndirici videoçarx hazırlanıb.
![Heyvan mənşəli məhsullarda preparat qalıqlarının yaranmasının qarşısını necə almaq olar?](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/9066/2-baytarliq-preparatlarinin-qaligi00-00-18-19still002.jpg)
Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən heyvan mənşəli məhsullarda baytarlıq preparatlarının qalıqlarına dair yeni videoçarx hazırlanıb.
![Heyvanların qeydiyyata alınması nə üçün zəruridir?](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/9067/4-heyvanlarin-identifikasiyasi00-00-10-24still001.jpg)
Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən Heyvanların İdentifikasiyası və Qeydiyyatı Sisteminə dair yeni videoçarx hazırlanıb.
![AQTA bitki zərərvericiləri ilə mübarizəyə dair yeni videoçarx hazırlayıb](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/9068/1-bitki-zerervericileri00-00-10-09still004.jpg)
Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən bitki zərərvericilərinin yayılması zamanı yarana biləcək fəsadlara dair yeni videoçarx hazırlanıb.
![AQTA qida zəhərlənmələrinə dair yeni videoçarx hazırlayıb](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/9069/6-qida-zeherlenmesi00-01-57-07still010.jpg)
Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən qida zəhərlənmələrinə dair yeni videoçarx hazırlanıb.
![Qənnadı məmulatlarından istifadə zamanı nələrə diqqət olunmalıdır?](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/8742/qennadi-memulatlarindan-istifade-zamani-nelere-diqqet-olunmalidir.png)
Unlu və şəkərli olmaqla iki qrupa bölünən qənnadı məmulatları tərkibi, qidalılıq dəyəri və hazırlanma texnologiyasına görə fərqlənir. Unlu qənnadı məmulatlara peçenye, pryanik, vafli, tort, piroq, keks və s., şəkərli qənnadı məmulatlara isə marmelad, karamel, şokolad, mürəbbə, cem və s. kimi məhsullar aiddir.
![Çərəzlərin faydası və istehlak qaydaları](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/8741/cerezlerin-faydasi-ve-istehlak-qaydalari.png)
Novruz bayramı günlərində insanlar tərəfindən ən çox istehlak olunan qidalardan biri də çərəzlərdir. Yüksək qidalılıq dəyərinə və zəngin tərkibə malik olan çərəzlər insan orqanizminin ehtiyac duyduğu bəzi vitamin və mineralların gündəlik normasını qarşılayır.
![Novruz təamlarından istifadə edərkən nələrə diqqət yetirməliyik?](https://afsa.gov.az/resized/resize224/center/pages/8736/novruz-teamlarindan-istifade-ederken-nelere-diqqet-yetirmeliyik.png)
Bayram günlərində ilk növbədə optimal qidalanma rejiminə əməl etmək lazımdır. Yeməklərin və digər qidaların balanslaşdırılması da diqqətdə saxlanılmalıdır. Qidaların qarışdırılmaması və müəyyən həddin gözlənilməsi də vacib şərtdir.